سایت تخصصی گیاهان دارویی.بزرگترین مرجع گیاهان دارویی. درمان ساده بیماریها با گیاهان دارویی.خواص میوه ها.خواص سبزی ها .داروهای گیاهی.اطلاعات دارویی.درمان لاغری.درمان چاقی.بیماریهای شایع.اخبار سلامت.اخبار پزشکی.تریاژ.
تندرستی را در طبیعت جستجو کنید 
قالب وبلاگ
نویسندگان
ابر برچسب ها
<>

 

مواد غذایی و داروهای گیاهی که باعث کاهش چربی خون می گردد:

مشاهدات اپیدمیولوژی گواه آن است كه رعایت رژیم غذایی، استفاده از درمان‌های جایگزین،

مصرف گیاهان دارویی و میوه‌جات علاوه بر كاهش هزینه‌های درمان نتایج رضایت‌بخشی در

عوارض افزایشی چربی خون بالا در بسیاری از جوامع داشته است. باید توجه داشت كه تمایل

 به مصرف گیاهان دارویی كاهش‌دهنده چربی خون در اكثر جوامع حتی در كشورهای پیشرفته نیز به طور گسترده‌ای عمومیت یافته است.

مصرف این گیاهان به خصوص زمانی كه درمان‌های رایج قادر به كنترل بیماری نباشند چشمگیر می‌باشد.

اگرچه مصرف خودسرانه گیاهان دارویی توسط بیماران مبتلا به چربی خون بالا شاید موجب

 بهبود بیماری شود، ولی احتمال تداخل دارویی با داروهای رایج وجود دارد و به دلیل آنكه مصرف آن نامنظم و با دوز نامشخص و متغیر است، ممكن است موجب اختلال در كنترل بیماری شود.

 لذا در صورت تمایل به استفاده حتماً باید پزشك معالج را در جریان قرار داد. در این بازنگری نقش گیاهان دارویی رایج در پیشگیری و كاهش چربی خون بالا و احتمال سمیت و تداخلات دارویی آنها بررسی می‌ شود.

 

 بادام زمینی

رژیم غذایی دارای بادام زمینی احتمالا می تواند تاثیرات زیر را بر چربی خون شما داشته باشد:


۱- كاهش كل كلسترول وLDL كلسترول ( كلسترول بد)

۲- حفظ و نگهداریHDL كلسترول ( كلسترول خوب)

۳- كاهش تری گلیسیرید

همچنین دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است.

بادام زمینی و كره آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی

 را كه به سختی بدست می آیند، تامین می كنند كه این ویتامین ها و املاح شامل اسید

فولیك، ویتامینE ، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراكی می باشند.

عصاره برگ گیاه “مرزه ” :

عصاره برگ گیاه “مرزه ” احتمالا چربی خون را كاهش می‌دهد

نتایج حاصل از یك طرح تحقیقاتی در لرستان نشان می‌دهد كه استفاده از عصاره برگ گیاه “مرزه” باعث كاهش چربی خون می‌شود.

یک طرح تحقیقاتی که در آزمایشگاه مركز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان بمدت یكسال انجام شد.

نشان داده است که گیاه “مرزه ” با نام علمی “ساتورجاخوزستانیكا”  اگر درست مصرف شود مصرف این نوع گیاه مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان كاهش داده و اثرات بسیار مطلوبی در این زمینه دارد .

لازم است پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر ، به شكل كپسول خوراكی درآورده تا برای كنترل چربی خون افراد بیمار ازآن استفاده نمایند.

همچنین  چند سال پیش یك گروه پزشكی نیز یك نوع گیاه‌مرزه در شمال استان خوزستان كشف كرده كه خاصیتهای مفید دارویی دارد.

پیش از این نیز یك گروه علمی در لرستان كشف كردند كه عصاره برگ زیتون برای كاهش كلسترول خون بسیار مفید می‌باشد.

همچنین مواد خوراکی زیر نیز می تواند در کاهش چربی خون شما موثر باشد :


خوراکی ها می توانند کلسترول مضر خون (LDL) را کاهش و کلسترول مفید خون(HDL) را افزایش دهند و نیز مانع اکسیداسیون LDL و در نتیجه کاهش صدمه به عروق شوند.

این ها دقیقاً همان مواردی است که داروهای شیمیایی کاهنده ی چربی خون انجام می دهند.

خوراکی های مختلف مکانیسم اثرهای متفاوتی دارند. به طور مثال “جو” با کاستن ذخایر اسیدهای صفراوی در روده ها سبب کاهش چربی خون می شود، یا آنتی اکسیدان ها با به دام انداختن LDL های اکسید شده به تنظیم چربی خون کمک می کنند.

نمونه خوراکی های کاهنده کلسترول بد خون:

 سیب، جو، هویج، سیر، گریپ فروت، سبوس، لوبیای سویا، گردو و بادام می باشد.

خوراکی های دیورتیک (ادرارآور)


گیاهان مثل داروهای شیمیایی که با افزایش دفع آب و نمک اثر دیورتیک(مدر) دارند عمل نمی کنند، بلکه با تحریک فیلتر سلولی موجود در کلیه فقط سبب دفع آب می شوند و به این ترتیب قدرت داروهای شیمیایی را ندارند.

 نمونه ی بارز آنها جعفری است که اگر دو قاشق مرباخوری پُر جعفری خشک شده را در یک فنجان آب جوش بریزید و بنوشید، اثر آن را خواهید دید.

تئوفیلین موجود در چای نیز از کافئین بهتر اثر می گذارد، اگرچه در اثر عادت بدن اثرشان از بین خواهد رفت.

خوراکی های مدر شامل :

کرفس، قهوه، سیر، زیره سبز، گشنیز، شیرین بیان، لیمو، پیاز، کاسنی، بادمجان، جوز هندی، جعفری، نعناع و چای می باشد.

مصرف عسل و میوه‌های مغزداری چون پسته، فندق و گردو باعث كاهش كلسترول خون می‌شود.

افرادی كه می‌خواهند كلسترول خون خود را كاهش دهند باید عسل، بادام، پسته، فندوق و گردو را هم به میوه‌ها و سبزی‌های رژیمی خود اضافه كنند.

نتایج تحقیقات نشان داد كه عسل حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اكسیدان است و مانند اسفناج، سیب، پرتقال و توت فرنگی می‌تواند با رادیكالهای آزاد تولید شده در بدن كه به سلول‌ها آسیب می‌رساند مبارزه كند.


در این بررسی ۲۵ مرد ۱۸ تا ۶۸ ساله به مدت پنج هفته آزمایش شدند و در این مدت هر یك از آنها روزانه ۴ قاشق غذاخوری عسل كه در یك لیوان آب حل شده بود، ‌خوردند و پس از پایان پنج

هفته مشخص شد كه سطح آنتی اكسیدانها در خون این افراد نسبت به پیش بالاتر رفته و میزان كلسترول آنها كمتر آمده است.


در مطالعه دیگری هم نشان داده شد كه مصرف میوه‌های مغزدار مثل بادام با این كه خودشان حاوی چربی هستند ولی چون چربی آنها از نوع چربی غیر اشباع است، باعث كاهش میزان كلسترول بد یا LDL شده، در نتیجه خطر بیماریهای قلبی را كاهش می‌دهند.




طبقه بندی: گیاهان دارویی، خواص سبزی ها، خواص میوه ها، علل و درمان بیماریها،
برچسب ها: سبزی، میوه، تری گلیسرید، کلسترول، LDL، HDL، بادام زمینی، رژیم غذایی، ویتامین ها، کره، املاح، اسید فولیک، سلنیوم، فیبر، منیزیم، منیزیوم، مس، ویتامین E، VIT E، گیاه مرزه، عصاره، لرستان، آزمایشگاه، داروهای شیمیایی، چربی خون، اکسیداسیون، اسیدهای صفراوی، کاهش چربی خون، گریپ فروت، دیورتیک، لوبیا، سویا، گردو، سبوس، هویج، جو، سیب، جعفری، کافئین، تئوفیلین، کرفس، قهوه، پسته، فندق، لیمو، عسل، گشنیز، شیرین بیان، کاسنی، بادمجان، توت فرنگی، بیماریهای قلبی،
[ یکشنبه 11 بهمن 1388 ] [ 20:10 ] [ حمید بابوسن ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
موضوعات
لینک های مفید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات