سایت تخصصی گیاهان دارویی.بزرگترین مرجع گیاهان دارویی. درمان ساده بیماریها با گیاهان دارویی.خواص میوه ها.خواص سبزی ها .داروهای گیاهی.اطلاعات دارویی.درمان لاغری.درمان چاقی.بیماریهای شایع.اخبار سلامت.اخبار پزشکی.تریاژ.
تندرستی را در طبیعت جستجو کنید 
قالب وبلاگ
نویسندگان
ابر برچسب ها
<>

 

خواص پونه

 

 

www.mihansalamat.com

 


پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این
 گیاه، اسانس روغنی

 

 

 فرار یا روغن منتول است.

 

 

به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن، مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و

 

 

 حاوی مقدار زیادی ویتامین است. گیاه پونه در فصل گرما می روید، اما سایه

 

 

روشن را بهتر می‏ تواند تحمل کند.

 

 

این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی

 

 

رشد می ‏کند.

 

 

موارد استفاده پونه

 

 

با گیاه پونه می توان یک دم کرده ی گیاهی فوق‏ العاده تهیه نمود.

 

 

 برای تهیه ‏ی یک فنجان دم کرده ی این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی

 

 

 از برگ یا گل پونه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را

 

 

در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی

 

 

 آن بریزید.

 

 

 اجازه دهید مدت 10 دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید.

 

 

 اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین کنید.

 

 

برگ‏ ها و گل‏ های پونه و همچنین ساقه‏ های آن می توانندجایگزین مناسبی

 

 

 برای بسیاری از آنتی بیوتیک‏ ها باشند.

 

 

 این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏ باشد.

 

 

از دم کرده‏ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات

 

 

 گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت

 

 

 تهوع، دردهای قاعدگی و بی ‏خوابی استفاده می شود.

 

 

پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا نیز می‏ شناسند.

 

 

تزریق عصاره ‏ی پونه به موش‏ های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای

 

 

 خواص آرام بخشی خوبی است.

 

 

عصاره‏ ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد نیز می ‏باشد.

 

 

در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره‏ ی پونه در مقابل ویروس تب‏ خال،

 

 

ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.

 

 

 

فواید پونه:

 

 

پونه برای مقابله با بیماری‏های زیر سودمند است:

 

 

- حالت تهوع و استفراغ

 

 

- مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش

 

 

کردن معده جلوگیری میکند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید

 

 

 است.

 

 

- سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم

 

 

- سرفه و سیاه سرفه

 

 

- گرفتگی بینی

 

 

- با توجه به خواص ضدمیكروبی كه در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می ‌

 

 

توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیك‌ ها استفاده

 

 

كرد.

 

 

مقدار مصرف:

 

 

www.mihansalamat.com

 

دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده‏ ی

 

 

پونه که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.

 

 

 

این دم کرده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده می ‏شود و

 

 

محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.




طبقه بندی: دم کردنی ها، گیاهان دارویی،
برچسب ها: پونه، گیاه دم کردنی، آرام بخش، نعناع، ویتامین، فصل گرما، گل پونه، قند، باد شکن، آنتی بیوتیک، تسکین درد، سردرد، زکام، قاعدگی، مشکلات گوارشی، تب، بی خوابی، نفخ، ضد نفخ، نیوکاسل، ویروس تب خال، ویروس آنفلوانزا، خواص گل پونه، خواص گیاه پونه، خواص پونه، فواید گل پونه، فواید گیاه پونه، دم کرده پونه، دم کرده گیاه پونه، دم کرده گل پونه، داروی گیاهی، گیاهان دارویی،
[ شنبه 28 فروردین 1389 ] [ 07:35 ] [ حمید بابوسن ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
موضوعات
لینک های مفید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic