سایت تخصصی گیاهان دارویی.بزرگترین مرجع گیاهان دارویی. درمان ساده بیماریها با گیاهان دارویی.خواص میوه ها.خواص سبزی ها .داروهای گیاهی.اطلاعات دارویی.درمان لاغری.درمان چاقی.بیماریهای شایع.اخبار سلامت.اخبار پزشکی.تریاژ.
تندرستی را در طبیعت جستجو کنید 
قالب وبلاگ
نویسندگان
ابر برچسب ها
<>

خواص دارویی بالنگ

www.iransalamatzi.mihanblog.ir

بالنگ در كتب طب سنتی با نام«اترج كبیر» آمده است. میوه آنرا به فارسی

بالنگ گویند و از نظر گیاه شناسی واریته از بادرنگ است.


این درختچه دارای میوه های زشتی است كه گاهی به وزن یك كیلو گرم نیز

می رسد. نوع دیگری از بالنگ را به فارسی «بادرنگ» می نامند و دركتب طب

 سنتی با نامهای بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده است.


بالنگ درختچه ای است به شكل غیر منظم، برگ آن با كمی اختلاف شبیه

سایر مركبات ولی میوه آن به كلی متفاوت و نوع كبیر آن در ابعاد یك خربزه

 كوچك است. شكل آن دراز از یك طرف متصل به شاخه كمی پهن و از طرف

 دیگر به نوك باركی ختم می شود.


پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم، موج دار و دارای برآمدگی هایی

 مانند تاول درشت است. قسمت عمده میوه را با پوست زرد و گوشت سفید

 داخل پوست را گرفته و تقریباً جای برای پولپ ترش غیر خوراكی وسط آن

باقی نگذارده است. گل آن سفید می باشد.


قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و كمی شیرین و

 قسمت پولپ وسط آن كه در میان پرده های ضخیم طولانی واقع شده است،

دارای الیاف و غلاف های پر از مایعی است كه در بعضی انواع شیرین و رد

برخی ترش می باشد.


تخم های آن كه در قسمت پولپ آن واقع است كمی داراز و در غلاف سفیدی

 واقع و مغز، سفید و كمی تلخ است.


از نظر طبیعت طبع نظر حكمای طب سنتی پوست زرد آن كمی گرم و خشك

 است و شحم آن یا به عبارت دیگر قسمت گوشت سفید داخلی متصل به

پوست زرد آن در ارقامی كه این قسمت شیرین است از نظر طبیعت سرد و تر

و خشك و برگ و شكوفه آن گرم وخشك است.


از نظر خواص معتقدند كه پوست زرد آن برا ی تقویت قلب و دماغ و كبد، سرد

و معده احشای داخل شكم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و كمك به

 هضم غذا مؤثر می باشد.

بخصوص مربای آن با عسل؛ البته با خوردن مربای آن اسراف نباید شود زیرا

هضم آن مشكل می شود.


دم كرده پوست زرد خشك شده آن مسكن قی صفراوی و جویدن آن خوشبو

كننده دهان است.


اگر پوست و گوشت سفید خشك شده آن را درلابه لای لباسها بگذارند مانع

 بید زدن می شوند.

روغن پوست زرد بالنگ:


پوست زرد 6 عدد بالنگ را گرفته در یك كیلو گرم روغن كنجد بیاندازند و در

 آفتاب گذارند و هر سه شبانه روز پوست های بالنگ را عوض كرده و پوست

 جدید در روغن می اندازند تا  4ـ5  بار، به این ترتیب روغن بالنگ به دست

 می آید.


روغن بالنگ از نظر طبعیت گرم وخشك است ومالیدن آن برای رفع بی حسی


، فلجی، لقوه، رعشه و درد مفاصل، سیاتیك، امراض سرد عصبی و درد كلیه،

مثانه و خوشبویی عرق نافع است. روغن شكوفه آن نیز همین اثر را دارد و

 روغن یرگ آن قویتر است.


خوردن قسمت گوشت سفید متصل به پوست زرد خارجی آن خیلی ثقیل

است و دیر هضم می شود و مصرف آن باید به صورت مربا با شكر و یا با

 عسل باشد.


آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود برای مالیخولیا حاصل

سودا نافع است و چون ترشی آن برای اشخاص سوداوی مضر است باید با

شكر و قند شیرین شود و سپس خورده شود.


ضماد پخته تمام میوه بالنگ در سركه برای درد مفاصل و نقرس و ورم های

 مختلف نافع است .


در چین از خوشانده ریشه وپوست بالنگ به عنوان ضد سرفه، نرم كننده

سینه ورفع ناراحتی لومباگو استفاده میكنند .


تخم بالنگ كرم كش وضد تب است .دم كرده سر شاخه های تازه سبز و

 جوان آن راشبه جزیره مالاریا به عنوان اشتها آور وضد گرما معالجه شكم درد

میخورند.




طبقه بندی: خواص میوه ها،
برچسب ها: بالنگ، میوه بالنگ، فواید بالنگ، خواص بالنگ، مالاریا، اشتها آور، ضد گرما، ضد سرفه، نرم كننده، سركه، درد مفاصل، نقرس، مالیخولیا، سیاتیك، امراض سرد عصبی، روغن شكوفه، روغن كنجد، روغن پوست زرد بالنگ،
[ سه شنبه 27 بهمن 1388 ] [ 19:32 ] [ حمید بابوسن ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
موضوعات
لینک های مفید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic