سایت تخصصی گیاهان دارویی.بزرگترین مرجع گیاهان دارویی. درمان ساده بیماریها با گیاهان دارویی.خواص میوه ها.خواص سبزی ها .داروهای گیاهی.اطلاعات دارویی.درمان لاغری.درمان چاقی.بیماریهای شایع.اخبار سلامت.اخبار پزشکی.تریاژ.
تندرستی را در طبیعت جستجو کنید 
قالب وبلاگ
نویسندگان
ابر برچسب ها
<>

 

خواص شوید( شبت)

 

 

 

خواص شوید

شوید(Dill) گیاهی است یک ساله به ارتفاع 30 سانتی متر تا یک متر(گاهی بیشتر) و دارای ریشه

 

 راست، مخروطی شکل و به رنگ سفید است. طول ریشه متغیر و بین 10 تا 30 سانتی متر

 

 می باشد. ساقه آن منشعب استوانه ای بی کُرک، دارای خطوط طولی و در محل گره ها کمی

 

فرو رفته است.

 

برگ های تازه و خشک شده این گیاه مانند زیره سیاه ، معطر می باشند و

 

 برای طعم دهی در خیلی از غذاها به کار برده می شوند.

 

 

موارد استعمال

 

شوید در درمان سوء هاضمه ، نفخ(به ویژه نفخ کودکان) و اسپاسم استفاده

 

 می شود.

 

همچنین تسکین دهنده، ملین، مقوی معده، ضد استفراغ، محرک ترشح

 

 شیر ، مدر و کاهش دهنده چربی خون است. همچنین به عنوان طعم

 

 دهنده و معطر کننده در صنایع غذایی و فرآورده‌‌های آرایشی ـ بهداشتی

 

 مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. در استعمال خارجی، اثر نرم کننده و التیام

 

 دهنده دارد، ولی بیشتر در مصارف داخلی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

 

 

شوید در دامپزشکی

 

 

تزریق وریدی دم کرده سر شاخه هوایی شوید به حیوانات، باعث پایین آمدن

 

 فشار خون ، گشاد شدن عروق خونی، تحریک تنفس و کند شدن ضربان

 

 قلب می‌شود. از میوه آن برای رفع نفخ و دردهای ناشی از آن در چهارپایان

 

 استفاده می ‌شود.

 

موارد استعمال در طب قدیم

 

شوید از نظر طبیعت ، گرم و خشك است.‌ به همین دلیل گرم مزاجان باید آن

 

 را با آب ‌لیمو و سكنجبین و آب غوره و ترشی‌ها بخورند و سرد مزاجان باید

 

 آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.‌

 

به طور سنتی از آن برای افزایش ترشح شیر و درمان قولنج نوزادان، سرفه،

 

 درد معده، بواسیر، بی خوابی ، یرقان، اسکوربوت و زخم‌ها و به عنوان

 

 بادشکن استفاده می کرده اند.

 

 

فعالیت روغن های فرار موجود در شوید مانند جعفری، انواع خاصی از مواد

 

 سرطان زا مانند بنزوپیرن را که در دود سیگار ، دود زغال چوب و دود ناشی

 

 از سوختن آشغال ها وجود دارد، خنثی می کند.

 

شوید؛ ادویه ای ضد باکتری

 

اسانس(روغن های فرار) میوه شوید دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد.

 

 شوید از این لحاظ مانند "سیر" عمل می کند.

 

 

شوید؛ برای پیشگیری از پوکی استخوان

 

 

شوید یک منبع بسیار خوب از کلسیم می باشد. کلسیم برای جلوگیری از

 

 کاهش تراکم استخوانی که بعد از یائسگی و یا در برخی شرایط خاص مانند

 

 آرتریت روماتوئید اتفاق می افتد، بسیار سودمند است.

 

علاوه بر کلسیم، شوید منبع خوبی از فیبر و املاحی چون منیزیم، آهن و

 

 منگنز می باشد.

 

 

دیگر فواید

 

 

یکی از موارد استفاده شوید، تزئین غذا مانند سالادها، سوپ ها، غذاهای

 

 دریایی و ... می باشد.

 

عصاره اتانولی میوه‌های شوید درست مانند اسانس آن دارای اثرات ضد

 

 التهابی، آرامبخشی ودیورتیکی می ‌باشد. اسانس روغنی شوید برای کشتن

 

کرم قلاب دار مفید است.

 

 

مصرف زیاد شوید

 

 

زیاده روی در خوردن شوید، نیروی جنسی را ضعیف و اسپرم را خشک و

 

 بینایی چشم را کم می‌ کند.

 

 گزارش شده که مصرف زیاد برگ های شوید، باعث بروز لکه‌های سیاه بر

 

 روی پوست می ‌شود که به علت ترکیبات فورانوکومارینی پیچیده آن است.

 

تخم شوید

 

تخم شوید به طور سنتی برای تسکین و آرام بخشی معده بعد از وعده های

 

 غذایی استفاده می شد.

 

جانشین برگ شوید، تخم شوید و روغن شوید است. برای این كار عصاره

 

 برگ تازه شوید را با روغن زیتون به نسبت مساوی مخلوط كرده و با شعله

 

 ملایم می‌‌ جوشانند تا آب آن تمام شود، ولی باید مراقب بود تا نسوزد؛ یا

 

 برگ تازه آن را در روغن زیتون ، پرورده نمایند و مكرر تجدید كنند كه خوب

 

 پرورده شود.

 

این روغن برای درد مفاصل و اعصاب و نرم كردن سفتی‌ها بسیار موثر است.‌

 

تخم شوید به عنوان ادویه و چاشنی در غذاها به کار برده می شود. تخم

 

 شوید از برگ آن گرم تر و خشك تر است. در غذاها و ترشی‌ها برای معده

 

 مفید است. خوردن ترشی آن بعد از طعام قی‌ آور و مضر گرم مزاجان است.‌

 

 

تخم سوخته آن از تخم خام آن هم گرم تر و خشك تر است.

 

گرد آن زخم‌های تر و چركی را خشك می ‌‌كند.

 

دم كرده تخم شوید برای تسكین درد معده، رفع دل‌پیچه اطفال، و برای ازدیاد

 

 شیر مادران و بی ‌خوابی اثرات مفید دارد. دم كرده آن 4 تا 18 گرم تخم آن در

 

 هزار گرم آب است كه 2 تا 3 فنجان در روز بعد از هر غذا باید مصرف شود.

 

 جوشانده 50 تا 100 گرم برگ و سرشاخه شوید در هزار گرم آب، برای

 

 استعمال خارجی به کار می رود.‌

 

از شوید برای آرامش اعصاب و برای كاهش ورم و درد و متوقف كردن

 

 سكسكه‌ها استفاده می ‌‌شود.

 




طبقه بندی: خواص سبزی ها، گیاهان دارویی،
برچسب ها: دارچین، افزایش ترشح شیر، درد معده، بواسیر، بی خوابی، یرقان، اسکوربوت، درمان قولنج نوزادان، سرفه، دود سیگار، دود زغال چوب، پیشگیری از پوکی استخوان، کاهش تراکم استخوانی، یائسگی، آرامبخشی، زیاده روی در خوردن شوید، نیروی جنسی، تخم شوید، تسكین درد معده، رفع دل‌پیچه اطفال، سكسكه‌، خواص شوید، فواید شوید، خواص سبزی شوید، خواص گیاهشوید،
[ یکشنبه 9 اسفند 1388 ] [ 14:46 ] [ حمید بابوسن ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
موضوعات
لینک های مفید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات