سایت تخصصی گیاهان دارویی.بزرگترین مرجع گیاهان دارویی. درمان ساده بیماریها با گیاهان دارویی.خواص میوه ها.خواص سبزی ها .داروهای گیاهی.اطلاعات دارویی.درمان لاغری.درمان چاقی.بیماریهای شایع.اخبار سلامت.اخبار پزشکی.تریاژ.
تندرستی را در طبیعت جستجو کنید 
قالب وبلاگ
نویسندگان
ابر برچسب ها
<>

 

خواص درمانی ریحان

 

 

 www.mihansalamat.com

 

 

" ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت

 

 

 در فارسی " اسپرغم " گفته می شود.

 

 

ریحان  گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45

 

 

سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی

 

 

 ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است .

 

 

گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل

 

 

 خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین

 

 

 گل ها تخم ریحان حاصل می گردد.

 

 

دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ

 

 

 های بنفش رنگ دارد.

 

 

 گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام

 

 

 بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است.

 

 

 از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد

 

 

 استفاده قرار می گیرد.

 

 


در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان

 

 

می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در

 

 

 مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک

 

 

 مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند.

 

 

پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها

 

 

 عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.

 

 


فواید و خواص درمانی ریحان:

 

 


 

ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن

 

 

 یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی

 

 

 خاصی هم دارد که از آن جمله :

 

 

1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی

 

 

 بسیار مؤثر است.

 

 

 اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب

 

 

 جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس

 

 

 از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.

 

 

2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده

 

 

 باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه ( میگرن ) و

 

 

سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده

 

 

سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.

 

 

 www.mihansalamat.com

 

 


3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با عسل  شیرین شده باشد برای برطرف

 

 

 کردن گلودرد و آنژین مؤثر است.

 

 

 برای درمان آسم  نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی

 

 

چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد.

 

 

 جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما

 

 

 خوردگی  حتماً از ریحان استفاده کنید.

 

 


4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم

 

 

کلیه  و ترشحات زنانگی مفید است.

 

 

 www.mihansalamat.com

 

 


5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش

 

 

 حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.

 

 

6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای

 

 

 درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.

 

 

7) جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و

 

 

 استفراغ است.

 

 

8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی

 

 

 دستگاه گوارش است و بوی سیر  و پیاز  را از دهان می برد. به همین دلیل

 

 

 یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.

 

 


9) ریحان میکروب اسهال و وبا  را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری

 

 

 می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات

 

 

 مزاحم مبارزه کنید.

 

 


10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم

 

 

 بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است.

 

 

عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند زگیل  را درمان کند.

 

 


نظر بزرگان در مورد ریحان

 

 

 1- غذا را گوارا می کند.

 

 

2- منفذها را باز می کند.

 

 

3 و 4- دهان و باد گلو را

 

 

خوشبو  می سازد.

 

5- اشتها  را به غذا افزایش می دهد.

 

 


6- مرض را از بین می برد.

 

 

7- شخص را از بیماری

 

 

جذام  ایمن می گرداند.

 

 


8- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن

 

 

 می سازد.

 

 

ریحان در درمان بیماری  سل  از قدیم الایام کاربرد داشته است.




طبقه بندی: خواص سبزی ها،
برچسب ها: فواید و خواص درمانی ریحان، نظر بزرگان در مورد ریحان، درمان گیاهی بیماری سل، فواید ریحان، خواص ریحان، سبزی ریحون، سبزی ریحان، گیاه ریحان، چای ریحان، دم کرده ریحان، گیاه خوشبو کننده دهان، درمان میکروب اسهال و وبا، اسانس ریحان، بازیلیک، برطرف کردن بوی سیر و پیاز، جوشانده ی ریحان، گرفتگی دستگاه گوارش، تخم بو داده ی ریحان، داروی ضد دل پیچه، داروی گیاهی، داروی گیاهی ضد دل پیچه، دانه ی ریحان، جوشانده ی سرد ریحان، درمان آسم، دم کرده ی ریحان، عسل شیرین، سردردهای عصبی، میگرن، گیاهی نشاط آور، گیاه نشاط آور، ریحان آرامش دهنده ی اعصاب، گیاهی معطر و بادشکن، گل های ریحان، گیاه ریحان در درمان بیماری ها،
[ یکشنبه 22 فروردین 1389 ] [ 14:23 ] [ حمید بابوسن ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
موضوعات
لینک های مفید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic