سایت تخصصی گیاهان دارویی.بزرگترین مرجع گیاهان دارویی. درمان ساده بیماریها با گیاهان دارویی.خواص میوه ها.خواص سبزی ها .داروهای گیاهی.اطلاعات دارویی.درمان لاغری.درمان چاقی.بیماریهای شایع.اخبار سلامت.اخبار پزشکی.تریاژ.
تندرستی را در طبیعت جستجو کنید 
قالب وبلاگ
نویسندگان
ابر برچسب ها
<>

 

تغذیه در دوران بارداری

 

www.mihansalamat.com  | کانون سلامت ایرانیان  |

 

یكی از بزرگترین آرزوهای بشریت در تمامی دوران داشتن فرزند سالم است.

 

این موضوع برای زنان كه وظیفه خطیر مادری را برعهده دارند از اهمیت

 

 بیشتری برخوردار است.

 

 به این ترتیب باید به مادران آموخت که عوامل مؤثر بر روند بارداری را بشناسند

 

 و تا جای ممكن از عوامل زیان آور دوری جویند. یكی از مهمترین این عوامل

 

تغذیه مادر باردار می باشد.

 

رشد و نمو جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر دارد و تأمین نیازهای جنین با

 

 دریافت مواد مغذی توسط مادر ارتباط مستقیم دارد. به همین دلیل توجه به

 

 تغییرات دوران بارداری و تنظیم یك برنامه غذائی متناسب با آن در این دوران

 

 ضروری بنظر می رسد.

 

در دوران بارداری نکات زیر در نظر گرفته میشوند :

 

 

* رژیم غذائی زن باردار به عواملی از جمله قد، وزن، سن، فعالیت جسمی،

 

 سلامتی جسمانی و روانی وی ارتباط دارد.

 

 *  تعداد وعده های غذائی به 4 تا 6 نوبت در روز افزایش و حجم غذا در هر

 

 وعده کاهش یابد. در ساعات معین غذا خوردن، آهسته خوردن و جویدن

 

 كامل غذا، استراخت كردن چند دقیقه قبل و بعد از غذا خوردن توصیه

 

می شود.

www.mihansalamat.com

 

 * كلیه زنان باردار باید روزانه 3 لیوان شیر و یا جایگزینهای آن مانند ماست و

 

دوغ مصرف نمایند.

 

 *زنان باردار نوجوان باید روزانه 5 تا 6 لیوان شیر و یا جایگزینهای آن مصرف

 

 نمایند.

 

* زنان باردار باید روزانه 5 واحد از میوه ها و سبزیهای خام و پخته سبز كه

 

 حاوی ویتامین C و ویتامینA  هستند استفاده كنند.

 

*  روزانه 120 تا 180 گرم گوشت قرمز، ماكیان و یا ماهی و تخم مرغ و یا از

 

 جانشین آنها مانند انواع حبوبات استفاده كنند.

 

 *  مصرف روزانه بیشتر از 7 واحد نان و غلات كه ترجیحاً حاوی سبوس باشد

 

 توصیه میشود.

 

 *مادران باردار باید روزانه 6 تا 8 لیوان آب سالم بنوشند كه شامل شیر و آب

 

 میوه هم میشود ولی نوشیدنیهای كافئین دار جزء آن محسوب نمی گردد.

 

 *پرهیز از غذاهای سنگین و پرچرب و غذاهای ناسازگار با مزاج، خواب كافی

 

در شب و مراجعه منظم به دندانپزشك از سوء هاضمه تا حد زیادی می كاهد.

 

 *مصرف غلات سبوسدار و غلات همراه با حبوبات مانند عدس پلو, لوبیا پلو

 

مفید تر است.

 

  *در صورتیكه خانمهای باردار در طول بارداری و بخصوص در سه ماهه آخر به

 

 اندازه كافی وزن اضافه نكرده باشند ، می توانند از نان ، برنج ، ماكارونی ،

 

 سیب زمینی و چربیها استفاده كنند . خانمهای باردار باید توجه داشته

 

 باشند كه افزایش ناگهانی وزن خطرناك است و به محض مشاهده آن و ورم

 

 دست و صورت حتما به پزشك خود مراجعه كنند.

 

مادران باردار مبتلا به عدم تحمل شیر، و یا گیاهخواران می توانند از منابع

 

گیاهی كلسیم مانند بادام ، فندق ( 3 قاشق غذا خوری) سبزیهای برگ سبز

 

 مانند پونه خشك ، برگ مو ، كلم ، لوبیا ، سویا و نخود (5-3 واحد) استفاده

 

 کنند.

 




طبقه بندی: دانستنی های دوران بارداری،
برچسب ها: پونه خشك، برگ مو، كلم، لوبیا، سویا، تغذیه در دوران بارداری، تغذیه مادر باردار، نیازهای جنین، مواد مغذی، رشد و نمو جنین، دوران بارداری، برنامه غذائی، رژیم غذائی زن باردار، قد، وزن، سن، فعالیت جسمی، سلامتی جسمانی و روانی مادر، وعدههای غذایی در زنان باردار، شیر، دوغ، سبزیهای خام، میوه، ویتامین C، ویتامینA، گوشت قرمز، ماكیان، ماهی، تخم مرغ، حبوبات، غلات، سبوس، نوشیدنیهای كافئین دار، سوء هاضمه، مواد غذایی مضر برای بارداری، تغذیه مفید برلی بارداری، بادام، فندق، گیاهان در دوران بارداری، www.mihansalamat.com،
[ چهارشنبه 12 خرداد 1389 ] [ 00:15 ] [ حمید بابوسن ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
موضوعات
لینک های مفید
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات